בתקופה האחרונה עלה לכותרות נושא ה- NFT וכבש את העולם האמנות בסערה, עם מכירות של מוצרים דיגיטליים יחודיים, אשר נסקו, בחלק מהמקרים, לסכומים אסטרונומיים.
מה זה NFT?
NFT הינם ראשי תיבות של Non-Fungible Token המהווה למעשה מטבע דיגיטלי, המאוחסן בדאטה-בייס מאובטח ומאומת בטכנולוגיית בלוקצ'יין, והוא מאפשר בעלות ואימות מקוריות על יצירות דיגיטליות. הוא ייחודי ומהווה פריט אספנות שלא ניתן לשכפול, דבר שמקנה לו ערך רב. הוא מספק לקונה הוכחה של אותנטיות ובעלות ומהווה מעין "תעודת בעלות" על הנכס הדיגיטלי, שמאפשר לדעת למי הוא שייך במקור וגם למכור אותו. רבים שמעו על הביטקויין, אבל טכנולוגית ה NFT עשויה לקחת את עולם האמנות והיצירה שלב אחד קדימה.
ביום רביעי הקרוב, 7/7/21 אשתתף בכנס הראשון בארץ ל-NFT (Non Fungible Token) שייערך ב Shenkar | שנקר .
נאוה סברסקי סופר, ראש התכנית לחדשנות וטכנולוגיה בבי״ס רימון למוסיקה, תנחה דיון על NFT ומוזיקה בהשתתפות עו"ד אייל ברוק ושרון מולדבי.
נדון, בין היתר, בקשר בין בלוקצ׳יין ומוזיקה? מה זה בכלל NFT? מי הם המוזיקאים פורצי הדרך שהנפיקו NFT (לדוגמא שון מנדס, Kings of Lion, לינקין פארק, Ozuna, Deadmaus ועוד – הנפיקו לאחרונה NFT של פריטים שונים או מוזיקה שלהם בסכומים גבוהים. בתחום האמנות הדיגיטלית, ביפל, מכר לאחרונה עבודה בסכום של 69 מיליון דולר, המחיר השלישי הגבוה ביותר לאמן חי וגבוה מכל סכום שהוצע עבור עבודות של אמנים דוגמת דאלי וגוגן) ומה הקשר לאמנות?
עורך דין ומוזיקאי, מתמחה בתחום הקניין הרוחני, בדגש על תעשיית המדיה והבידור.
עו”ד ברוק צבר ניסיון רב בתחום וליווה את בכירי האמנים והיוצרים בישראל, במסגרת עבודתו כיועץ המשפטי של חברת התקליטים המובילה בישראל- הליקון, המייצגת בישראל את תאגיד UNIVERSAL, לרבות ליווי משפטי ועריכת הסכמים שונים, ניהול משא ומתן, וייעוץ באשר לפרויקטים חדשניים.